Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
ITF Federation Luxembourgeoise de Tennis Junior Open
 
Op vrijdag 1 november ben ik samen met mijn vader naar Esch gegaan om me te melden voor deelname aan het ITF Federation Luxembourgeoise de Tennis Junior Open. Nadat we ongeveer 3uur in de auto gezeten hadden heb ik mij hier ingeschreven en nog even getraind. Gelijk had ik een goed gevoel over dit toernooi, omdat de banen (zelfde hardcourtbanen als bij het US Open) en ballen mij erg goed bevielen!


De volgende dag (zaterdag 2 november) moest ik mijn eerste wedstrijd spelen tegen de Belg Victor Poncelet. Deze wedstrijd won ik na 3,5 uur gespeeld te hebben en met 5-7 0-3 achter te hebben gestaan uiteindelijk nog met 5-7 6-4 6-2. Hierna kreeg ik te horen dat de volgende wedstrijd pas zondag zou zijn, dus kon ik goed uitrusten in het hotel nadat ik gekoeld, gedoucht en gegeten had. We gingen naar de Italiaan, die op 200 meter van het hotel lag, waar we de dag van tevoren ook gegeten hadden.

Na een goed herstel moest ik de volgende dag, zondag dus, de 2e ronde van de kwalificatie spelen tegen Hugo Ehrhart (FRA). Deze wedstrijd won ik gelukkig een stuk sneller, ik speelde erg goed en won dan ook met 6-0 6-1. Later deze dag moest ik ook nog de 3e ronde spelen tegen Gabriel Pfanner (AUT) en opnieuw speelde ik een heel erg goede wedstrijd en won dan ook weer, deze keer met 6-2 3-0 opgave.

Het leek erop dat ik het goede gevoel dat ik in het begin van het toernooi had waar aan het maken was. Na deze succesvolle dag volgde natuurlijk weer een bezoek aan de Italiaan. Helaas kreeg ik later deze nacht maagkrampen en kon ik hierdoor de dag erna mijn wedstrijd niet uitspelen. Ik speelde tegen Stefano Reitano (ITA) en deze wedstrijd moest ik dus nadat ik de eerste set verloor en op de wc moest overgeven opgeven bij 3-6 2-3. Dit was erg jammer aangezien ik alleen nog deze ronde hoefde te winnen om punten te krijgen en dan ook nog eens het gevoel had, dat ik als ik fit was geweest had moeten winnen van hem.

Ook al voelde ik mij helemaal niet lekker, wilde ik toch graag blijven om de dag erna (dinsdag 5 november) de dubbel te spelen. Hier mocht ik namelijk aan meedoen, omdat ik de eerste 3 rondes gewonnen had. Ik was weer een beetje opgeknapt en was van plan om via de dubbel punten te gaan halen (waar ook 1 ronde voor gewonnen moest worden). Helaas verloren we deze wedstrijd heel nipt van Antoine Monaco (FRA) en Sebastien Morel (LUX) in de supertiebreak (3e set) waarin we terugkwamen van een 9-2 achterstand tot 9-9 maar het helaas net niet konden afmaken. We verloren met 6-4 3-6 9-11.

Al met al was het een erg goed toernooi, waarin ik goed gespeeld heb, maar ook erg baalde dat het net niet gelukt was om punten te pakken!
Mats.
Terug
Gravel