Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
ITF Malta ITF U/18 World Ranking Tournament - wk 13
 
Samen met Ziggy Janssen ben ik een week naar Malta geweest om daar een ITF-toernooi te spelen. We vertrokken 21 maart met het vliegtuig van Amsterdam Schiphol naar London Luton, waar we een overnachting geboekt hadden om 's morgens door te vliegen naar Malta. Het was de eerste keer dat ik samen met Ziggy en überhaupt zonder begeleiding (trainer, ouders) naar het buitenland ging voor een ITF-toernooi.

We kwamen vrijdag, 22 maart aan in Malta waar we ons voor 18.00 uur moesten inschrijven bij de wedstrijdleiding. Nadat we dit gedaan hadden gingen we gelijk vol trainen. Na de training bleek dat ik geen kwalificatie hoefde te spelen, maar gelijk aan het hoofdtoernooi mee mocht doen. Ziggy moest zaterdag wel qualifying spelen en verloor helaas in de derde set met 7-5.

Zaterdag en zondag gingen we gewoon lekker verder met trainen, 2 keer per dag zo'n 1,5/2 uur trainen. Ik speelde maandag tegen de als 8e geplaatste Isa Mammetgulyyev uit Turkmenistan, onder zeer extreme omstandigheden. Het waaide namelijk heel erg hard (windkracht 7), waardoor fatsoenlijk spel vrijwel onmogelijk was. De tegenstander ging beter met deze omstandigheden om, ik verloor deze wedstrijd dan ook met 6-2 6-2.

Ziggy en ik hadden ons ook nog ingeschreven voor de dubbel, waarin we tegen Joe Woolley (GBR) en Sebastian Butler (GBR) moesten aantreden. We wisten van tevoren dat dit zwaar zou worden, maar dat er mogelijk wel kansen zouden komen in de wedstrijd. Deze kansen kregen we ook, maar in de supertiebreak 3e set viel het helaas net hun kant op, 3-6 6-3 9-11. We baalden heel erg van deze nipte nederlaag, ofschoon we vanaf de 2de set wel zeer tevreden waren over ons spel.

De resultaten vielen helaas een beetje tegen deze week, maar daar heb ik toch weer veel van geleerd. Daarnaast heb ik me ook goed vermaakt met Ziggy en uiteraard weer veel mensen leren kennen daar. We moesten met zijn tweeën zelf alles regelen dus dat was in het begin even wennen, maar alles is goed gegaan en zeker voor herhaling vatbaar.
Mats.

Malta-tennisbaan   Malta-entree toernooiaccommodatie   Malta-view
Terug
Gravel