Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Nat. Ranglijsttoern** Basic Fit Apeldoorn wk 9
 
Maandag 23 februari speelde ik mijn eerste ronde wedstrijd in het **A-toernooi tegen de 7e geplaatste Milko Mulder. Dit was een oude bekende waar ik nog nooit van wist te winnen. Deze keer liep het echter anders en wist ik de wedstrijd met 7/5 6/3 binnen te slepen.
In de tweede ronde moest ik aantreden tegen Ivor Duif en dit bleek uiteindelijk een wedstrijd te worden die ik niet snel zal vergeten. In de tweede set heb ik meerdere matchpoints gehad die ik niet wist te benutten. Ik verloor deze lange partij uiteindelijk jammer genoeg met 6/4 6/7 (8-10) 4/6.

Op dezelfde dag moest ik samen met Stijn de Haan de eerste ronde in het dubbeltoernooi spelen. Deze wedstrijd wonnen we van Jorrit ter Maat en Tom Clavel met 6/2 6/4. Op vrijdag 27 februari speelden we de kwartfinale tegen Ilya Kneppelhout en Sam Jesse. Deze wedstrijd speelden we opnieuw erg degelijk en ook deze wonnen we, 6/4 6/2. Na deze overwinning wisten we dat ons in de halve finale een zware wedstrijd stond te wachten. We moesten aantreden tegen Wilco Geenen en Guy den Heijer, die als 4e geplaatst waren. We speelden echter erg goed en wisten uiteindelijk dankzij goede returns en fel spel de belangrijke punten te winnen, 7/5 6/3. Dankzij deze knappe zege stond ik opnieuw in een dubbelfinale.

In de finale speelden we tegen oud-Australian Open dubbelwinnaar bij de junioren Justin Eleveld samen met zijn partner Pascal Nijland. De eerste set viel alles goed en maakten zij nog vrij veel fouten aan het net, waardoor wij deze set met 6/3 wonnen. Daarna konden wij helaas ons hoge niveau niet volhouden en verloren we de wedstrijd in drie sets, 6/3 1/6 2/6.

Ook al was het ons eerste toernooi, waarin we samen dubbelden, opnieuw een erg goed resultaat en erg tevreden met onze 2e plaats!
Mats.
Terug
Gravel