Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Dubbele toernooizege in Nat. Ranglijsttoernooi Kerres Open - 1e enkel titel in de A
 

De afgelopen weken heb ik op het gebied van nationale ranglijsttoernooien goede resultaten behaald, waarbij ik een paar keer een ronde wist te overleven in een ****NRT, met als hoogtepunt, deze week, de titel bij het **NRT in Landgraaf.

Afgelopen toernooiweek wist ik namelijk goed af te sluiten met 2 gewonnen finales. Nadat ik in de single van Max Wenders, Stijn de Haan en Nick Faessen, zonder setverlies, de eerste drie rondes wist te winnen, moest ik het in de halve finale opnemen tegen mijn dubbelpartner Ricardo Hagendoorn. Dit was een zware wedstrijd van ruim 3,5 uur in warme omstandigheden. Ik won de eerste set en had in de tweede set matchpoints. Deze kon ik helaas niet verzilveren, de tiebreak ging dan ook met 12-10 verloren. De derde set was een fysieke strijd met een paar uitzonderlijke lange games. Gelukkig was ik de fittere en kon ik deze allemaal naar me toe trekken, 6/4 6/7 (10) 6/0.

Na deze erg zware pot, waarin we elkaar erg moe gemaakt hadden moesten we nog een keer de baan op. Deze keer niet tegen elkaar, maar met elkaar in de halve finale van het dubbelspel tegen Sam Meessen en Bernard Wezeman. Ondanks de vermoeidheid speelden we een overtuigende wedstrijd die we wisten te winnen met 6/3 6/3.Deze gewonnen wedstrijden zorgden ervoor dat ik nog een druk programma had op de laatste dag van het toernooi. Het was de eerste keer dat ik een finale wist te bereiken in een **NRT (afgelopen jaar al 1 keer in een *NRT de finale gehaald / uiteiendelijk 2e) en moest hierin aantreden tegen Stijn de Gier. Het was niet de beste wedstrijd van de week, maar op de belangrijke momenten wist ik met goede punten te komen en zo won ik deze finale met 6/4 6/2. Hiermee was mijn eerste NRT-titel in de single een feit.

Samen met Ricardo wist ik deze dag echter nog beter te maken door ook de finale van de dubbel van de eerste geplaatste Max Wenders en Kevin Benning te winnen met overtuigende cijfers, 6/3 6/2.
Het was een erg goede week met mooie overwinningen die ervoor gaan zorgen dat ik weer de nodige plaatsen zal stijgen op de nationale ranglijst.
Mats.

klik op het artikel voor een "leesbare" versie.

Terug
Gravel