Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Nat. Ranglijsttoern.* Teun v. Pelt Pinkstertoernooi wk 21 - 1e Finale HE 1
 
Op woensdag 20 mei begon voor mij het eerste A-toernooi op gravel van dit jaar in Rosmalen. In de eerste ronde moest ik aantreden tegen Sven den Exter en na een moeizame eerste set wist ik deze toch vrij gemakkelijk te winnen met 7/6 6/0.

Op donderdag speelde ik de tweede ronde tegen Guy Rutten, hier speelde ik een degelijke wedstrijd die ik won met 6/3 6/2. Door deze overwinning bereikte ik de kwartfinale. Hierin speelde ik tegen Boris Spanjaard. Het was een spannende eerste set waarin ik aan het langste eind trok en uiteindelijk de tweede set snel kon binnenhalen, 7/5 6/0. Hierdoor bereikte ik mijn eerste halve finale in de enkel tijdens een A-toernooi. Deze eerste halve finale is erg goed bevallen, ik won met 6/1 6/0 van de 3e geplaatste Ruben Konings (1.7). Heel erg goede wedstrijd gespeeld met degelijk spel en maar 6 eigen fouten.

Uiteindelijk mocht ik op de finaledag dus nog aantreden tegen de eerste geplaatste Sidney de Boer. Ik was een beetje zenuwachtig in het begin en had veel moeite met zijn service.
   
Ik verloor de eerste set dan ook met 6/1, maar voelde dat ik in het begin van de tweede set meer grip op de wedstrijd kreeg. Toch verloor ik een paar close games en kwam ik achter met 5/2. Ik wist me nog terug te vechten en 9 matchpoints te overleven, maar uiteindelijk verloor ik de tiebreak met 10-8.
Toch tevreden met mijn eerste finale, kan ik terugkijken op een goed toernooi. Dit gevoel neem ik mee voor de rest van het seizoen!
Mats
Terug
Gravel